کمکاری تیروئید چیست؟

کمکاری تیروئید یک اختلال است که با کاهش تولید هورمونهای تیروئیدی همراه بوده و منجر به کاهش فرآیندهای متابولیک میشود و علائم فیزیکی و روانی مختلفی را ایجاد میکند. مطالعات معتبر مختلفی، اطلاعاتی درباره جنبههای مختلف این وضعیت ارائه کردهاند:
شیوع و تشخیص
یک مرور سیستماتیک در اروپا نشان داده است که حدود ۴ تا ۷ درصد از جمعیت به کمکاری تیروئید تشخیصدادهنشده مبتلا هستند. این یافته اهمیت غربالگری منظم، بهویژه در مناطقی با کمبود ید را برجسته میکند.
خطرات مرتبط با سلامتی
کمکاری تیروئید تحتبالینی (SCH) ، که یک نوع خفیفتر است و ممکن است علائم چندانی نداشته باشد، با افزایش خطر افسردگی، بهویژه در افراد بالای ۵۰ سال، مرتبط است. این ارتباط نشاندهنده تأثیر قابل توجه حتی اختلالات خفیف تیروئید بر سلامت روان است (منبع).
همچنین، SCH با شیوع بالاتر دیابت نوع ۲ (T₂DM) و سایر عوارض مرتبط، ارتباط دارد. این مسئله به تعامل تیروئید با سایر اختلالات متابولیک اشاره میکند (منبع).
عوامل تغذیهای
عناصر کمیاب در عملکرد تیروئید نقش دارند. یک مقاله متاآنالیز نشان داده است که افراد مبتلا به کمکاری تیروئید معمولاً سطح پایینتری از سلنیوم (Se) و روی (Zn) و سطح بالاتری از سرب (Pb) دارند. این موضوع بر اهمیت پایش و مدیریت وضعیت عناصر کمیاب در درمان کمکاری تیروئید تأکید دارد (منبع).
اگر به دنبال اطلاعات دقیق، روشهای تشخیص و مدیریت این اختلال هستید، دوره آموزشی خودمراقبتی در بیماران کم کاری تیروئید را در آکادمی بسماوا مشاهده کنید.
بازنگری و ویرایش مطالب: پردیس زارع پور
درباره دکتر مریم اعلا
دانش آموخته دکترای تخصصی آموزش پزشکی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران
نوشته های بیشتر از دکتر مریم اعلا
دیدگاهتان را بنویسید