عوامل خطر زمین خوردن

زمین خوردن و سقوط در تمامی سنین بهویژه در سالمندان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. با توجه به کاهش تواناییهای حرکتی و تعادلی در سن بالا، خطر زمین خوردن و سقوط در این گروه سنی بسیار بیشتر است. زمین خوردن میتواند منجر به شکستگی استخوانها یا صدمات داخلی جدی شود که بهبودی آن در سالمندان بسیار طولانیتر است. علاوه بر این، سقوط میتواند منجر به ایجاد اضطراب و ترس در سالمند و جلوگیری از فعالیتهای روزمرۀ او شود. در نتیجه، جلوگیری از بروز زمین خوردن و سقوط در سالمندان از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است تا از بروز مشکلات جدی سلامتی در این گروه سنی جلوگیری شود.
عوامل خطر زمین خوردن به دو دسته اصلی تقسیم میشود:
۱. عوامل خطر بیرونی
مثل زمین لیز، عدم وجود نور کافی و عدم وجود دستگیره و نرده
۲. عوامل خطر داخلی
عدم تعادل، ضعف عضلات، اختلال بینایی، کاهش حس اندامها، اختلال شناختی، بیماریهای مزمن اعصاب و قلبی-عروقی، سرعت پایین راه رفتن، استفاده از داروهایی که باعث گیجی میشود، مصرف تعداد زیاد دارو
با آگاهی از این عوامل و انجام اقدامات پیشگیرانه مانند تقویت عضلات، اصلاح محیط زندگی و بررسیهای پزشکی منظم، میتوان خطر سقوط را به طور چشمگیری کاهش داد. با همراهی گروه آموزشی و پژوهشی بسماوا، از این آگاهی برای پیشگیری استفاده کنیم و به سلامت و امنیت خود و عزیزانمان اهمیت دهیم.
منبع برای مطالعه بیشتر:
درباره دکتر مهناز سنجری
دانش آموخته دکترای تخصصی آموزش پرستاری و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران
نوشته های بیشتر از دکتر مهناز سنجری
دیدگاهتان را بنویسید