خود مراقبتی چه ویژگیهایی دارد؟

خود مراقبتی یک عملکرد قابل یادگیری است یعنی شما برای داشتن زندگی موثر، سلامت و کارآمد تصمیم میگیرد که با کسب آگاهی به اهدافی که برای سلامت خود و خانواده تعیین کردهاید دست پیدا کنید.
یکی دیگر از ویژگیهای خود مراقبتی، مشارکت خود فرد به عنوان محور و مرکز مراقبت است. اگر خاطرتان باشد گفته شد که یکی از چالشهای سلامت و پیشگیری از بیماریها به کار بستن این دانش در زندگی روزمره است. وقتی شما بیشترین تسلط و آگاهی را به ابعاد مختلف زندگی از جمله عادات، باورها، فرهنگ، بودجه، وقت و غیره را دارید شروع به برنامهریزی برای سلامت خود و خانواده خود میکنید مسلما نتایج و دستاوردهای آن متفاوت خواهد شد.
خود مراقبتی امری 24 ساعته و هر 7 روز هفته لازم است صورت پذیرد. به همین دلیل شما یک فرد کلیدی در اجرای آن هستید. شما هستید که با ارائه اطلاعات و بیان شرح حال کامل و صحیح به تیم درمان کمک میکنید برنامه درمانی مناسبی برای شما طراحی کنند و هنگام اجرای این برنامه در زندگی روزمره چالشهای آن را به حداقل برسانید تا امکان پیگیری دستورات سلامتی و پزشکی برای شما و اعضای خانواده ممکن شود.
خودمراقبتی نه تنها کیفیت زندگی فردی را ارتقا میدهد، بلکه ابزاری موثر برای کاهش فشارهای روانی، افزایش انرژی و بهبود عملکرد در زندگی روزمره است. در نهایت، این یک سفر شخصی است که در آن هر فرد با شناخت بهتر از خود، به مسیری متعادلتر و سالمتر دست مییابد. با همراهی گروه آموزشی و پژوهشی بسماوا، گامهایی موثر برای ارتقای خودمراقبتی و زندگی سالمتر برداریم.
منابع برای مطالعه بیشتر:
خود مراقبتی چیست و چرا اهمیت دارد؟
بازنگری و ویرایش مطالب: پردیس زارع پور
درباره دکتر مهناز سنجری
دانش آموخته دکترای تخصصی آموزش پرستاری و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران
نوشته های بیشتر از دکتر مهناز سنجری
دیدگاهتان را بنویسید