چند راهکار موثر برای ارتقای سلامت فکری از طریق اقدامات سازمانی و فردی

سلامت فکری به توانایی ذهنی و شناختی فرد در انجام وظایف روزمره، حل مسائل و یادگیری مداوم اشاره دارد. بهبود سلامت فکری میتواند به افزایش بهرهوری، خلاقیت و کیفیت زندگی کمک کند. در این متن، به بررسی چند راهکار موثر برای ارتقای سلامت فکری از طریق اقدامات سازمانی و فردی خواهیم پرداخت.
راهکارهای فردی
۱. غذای سالم بخورید:
تغذیه کافی پایه و اساس سلامت مغز است و می تواند به طور قابل توجهی بر توانایی شما برای یادگیری و تمرکز در طول روز تأثیر بگذارد. به ویژه غذاهای سرشار از اسیدهای چرب ضروری امگا 3 می توانند به تقویت سلامت مغز و حفظ حافظه کمک کنند.
۲. خواب کافی و با کیفیت داشته باشید:
خواب با کیفیت بالا برای عملکرد مغز حیاتی است، اما در دنیای پرمشغله جدید ما رسیدن به آن دشوارتر است. سعی کنید حداقل یک ساعت قبل از خواب از صفحه نمایش مثل تلفن همراه و کامپیوتر استفاده نکنید تا مغزتان فرصتی برای خوابیدن داشته باشد. نورها را کم کرده و فضایی راحت برای ایجاد آرامش کامل ایجاد کنید.
۳. مطالب دارای محتوای مثبت را بخوانید:
بین اخبار و رسانههای اجتماعی ما، به راحتی میتوان روزانه با پیامهای منفی بمباران شد. آنچه را که هر روز میخوانید و میبینید آگاهانه انتخاب کنید و مراقب تغییر طرز فکر خود باشید. انتخاب کنید که محتوای مثبت را دنبال کنید.
۴. یک فعالیت جدید را امتحان کنید:
امتحان کردن چیزهای جدید – مانند خواندن یک کتاب جدید، پختن یک غذای جدید، یا امتحان کردن یک بازی جدید با فرزندانتان، میتواند سلامت فکری را بهبود بخشد. تسلط بر یک فعالیت یا سرگرمی جدید میتواند احساس موفقیت را ایجاد کند.
۵. به طور منظم سفر کنید:
سفر به مکانهای جدید در صورت امکان میتواند به ما کمک کند تا ذهن خود را از طریق قرار گرفتن در معرض فرهنگها و شیوههای مختلف زندگی گسترش دهیم. برنامهریزی سفر به یک مکان نا آشنا میتواند فرصتی برای یادگیری یک زبان جدید، امتحان کردن غذاهای جدید، تمرین آداب و رسوم محلی و حتی در نظر گرفتن دیدگاههای مذهبی جدید فراهم کند.
۶. ارتباطات اجتماعی خود با دیگران را حفظ کنید:
انسانها ذاتاً موجودات اجتماعی هستند – چیزی که قرنطینههای اخیر COVID واقعاً آن را تقویت کرده است. حفظ ارتباطات اجتماعی در طول زمان عدم اطمینان برای سلامت فکری حیاتی است. مهم است که هنگام گفتگو با عزیزان ذهن خود را باز نگه دارید و درک کنید که همه ما دیدگاههای متفاوتی نسبت به وضعیت فعلی جهان داریم.
۷. مهارتهای مطالعه تان را بهبود ببخشید:
مطالبی که میخوانید ظرف 24 ساعت مرور کنید تا آن را در حافظه خود حفظ کنید، کدگذاری مطالب و رنگ به تحریک حافظه کمک میکند – یک موضوع را برای هر رنگ حفظ کنید، روشهای نوآورانهای برای مطالعه آنها پیدا کنید که برای شما مفید است.
۸. زمان خود را مدیریت کنید:
یک لیست از کارها تهیه کنید، وظایف را به ترتیب اهمیت اولویتبندی کنید و ابتدا مهمترین آن را انجام دهید، یاد بگیرید که گاهی به فعالیتهای اجتماعی نه بگویید و از انجام برخی کارها خودداری کنید- به یاد داشته باشید که چه کاری مهم است انجام شود.
راهکارهای سازمانی:
- آموزش مدیران برای ارتقای سلامت و رفاه .
- بازنگری سیاست های بیمه درمانی را با تمرکز بر سلامت روانی
- گوش دادن به آنچه مردم نیاز دارند و استفاده از بازخورد آنها برای تکامل.
- افزایش سیاستهای برابری بین مردم.
در نهایت، ذهن فعال و پویا نه تنها به رشد شخصی کمک میکند، بلکه زندگی را معنادارتر و پربارتر میسازد و اساس توسعه فردی و اجتماعی است. با همراهی گروه آموزشی و پژوهشی بسماوا، ذهنی خلاقتر و روشنتر را برای آیندهای بهتر پرورش دهیم.
منابع برای مطالعه بیشتر:
درباره پردیس زارعپور
دانشجوی کارشناسی ارشد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران/ دستیار پژوهشی مرکز تحقیقات استئوپروز و مرکز تحقیقات غیرواگیر
نوشته های بیشتر از پردیس زارعپور
دیدگاهتان را بنویسید