چند راهکار موثر برای ارتقای سلامت اجتماعی از طریق اقدامات سازمانی و فردی

ارتباطات اجتماعی، حمایتهای اجتماعی و تعاملات مثبت میتوانند به بهبود سلامت روانی و جسمی کمک کنند. در این متن، به بررسی چند راهکار موثر برای بهبود سلامت اجتماعی از طریق اقدامات فردی و سازمانی خواهیم پرداخت.
راهکارهای فردی
1. ارتباط برقرار کنید:
ارتباطات اجتماعی ممکن است به محافظت از سلامت و افزایش طول عمر کمک کند. دانشمندان دریافتهاند که پیوندهای ما با دیگران میتواند تأثیرات قدرتمندی بر سلامت ما داشته باشد. چه با خانواده، دوستان، همسایهها، شرکای عاشقانه یا دیگران، ارتباطات اجتماعی میتواند بر زیستشناسی و رفاه ما تأثیر بگذارد. به دنبال راههایی برای درگیر شدن با دیگران باشید(منبع).
2. در حین مراقبت از دیگران، مراقب خود باشید:
بسیاری از ما در مرحلهای از زندگی خود به یک مراقب تبدیل میشویم. استرس و فشار ناشی از مراقبت میتواند بر سلامتی شما تأثیر بگذارد. پیدا کردن راههایی برای مراقبت از سلامتی خود در حین مراقبت از دیگران بسیار مهم است. بسته به شرایط شما، اجرای برخی از استراتژیهای مراقبت از خود ممکن است دشوارتر از سایرین باشد. آنهایی را انتخاب کنید که برای شما مفید هستند(منبع).
3. فعالیتهای بدنی تیمی داشته باشید:
فعالیت بدنی فواید زیادی دارد. میتواند سلامت، خلق و خو و سطح انرژی شما را بهبود بخشد. اما گاهی اوقات، الهام برای حرکت ممکن است وجود نداشته باشد. این زمانی است که دوستان، خانواده و سایر ارتباطات اجتماعی میتوانند کمک کنند. تحقیقات نشان داده است که برقراری ارتباط با دیگران که حمایت اجتماعی نامیده میشود، میتواند به شما کمک کند تا فعال شوید و تغییراتی را برای بهبود سلامت خود ایجاد کنید(منبع).
4. عادات بهداشتی خانواده خود را شکل دهید:
بسیاری از چیزها میتوانند روی کودک تأثیر بگذارند، از جمله دوستان، معلمان و چیزهایی که وقتی جلوی تلویزیون یا رایانه مینشینند میبینند. اگر والدین هستید، بدانید که رفتار روزمره شما نیز نقش مهمی در شکل دادن به رفتار فرزندتان دارد. با کمک شما، بچه ها میتوانند یاد بگیرند که عادات غذایی سالم و فعالیت بدنی را ایجاد کنند که در طول زندگی آنها باقی بماند(منبع).
5. با بچههای خود پیوند برقرار کنید:
والدین وظیفه مهمی دارند. بزرگ کردن بچهها هم ارزشمند و هم چالش برانگیز است. حساس بودن، پاسخگو بودن، ثابت بودن و در دسترس بودن برای فرزندانتان میتواند به شما در ایجاد روابط مثبت و سالم با آنها کمک کند. پیوندهای عاطفی قوی حاصله به کودکان کمک میکند تا یاد بگیرند که چگونه احساسات و رفتارهای خود را مدیریت کنند و اعتماد به نفس خود را توسعه دهند. کودکانی که ارتباط قوی با مراقبان خود دارند، به احتمال زیاد میتوانند با چالشهای زندگی کنار بیایند(منبع).
6. روابط سالم ایجاد کنید:
روابط قوی و سالم در طول زندگی شما مهم است. آنها میتوانند بر سلامت روحی و جسمی شما تأثیر بگذارند. به عنوان یک کودک شما مهارتهای اجتماعی مورد نیاز برای ایجاد و حفظ روابط با دیگران را یاد میگیرید. اما در هر سنی میتوانید راههایی برای بهبود روابط خود بیاموزید. مهم است که بدانید یک رابطه سالم چگونه به نظر میرسد و چگونه میتوانید ارتباطات خود را پشتیبانی کنید(منبع).
راهکارهای سازمانی
مدیران باید گوش دادن فعال را تشویق کنند و فضایی از امنیت روانی را تقویت کنند. آنها همچنین میتوانند آموزش و منابعی را برای تقویت مهارتهای بینفردی افراد ارائه دهند. با اولویت دادن به سلامت اجتماعی و ایجاد فرهنگ فراگیر و حمایت، مدیران میتوانند حس تعلق و رفاقت را در میان مردم افزایش دهند. سازمانها میتوانند سلامت اجتماعی را با تشویق فعالیتهای تیمسازی، پرورش فرهنگ حمایتی و فراگیر و فراهم کردن فرصتهایی برای تعامل اجتماعی ارتقا دهند(منبع).
در پایان، سلامت اجتماعی نه تنها بر رفاه فردی، بلکه بر پیشرفت و همبستگی جوامع نیز تأثیرگذار است. هر گام کوچکی که در جهت تقویت ارتباطات و انسجام اجتماعی برداریم، میتواند دنیایی بهتر و شادابتر برای همه ایجاد کند. با همراهی گروه آموزشی و پژوهشی بسماوا، بیایید برای ساختن جامعهای سالمتر و پیوندهای انسانی قویتر تلاش کنیم.
درباره پردیس زارعپور
دانشجوی کارشناسی ارشد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران/ دستیار پژوهشی مرکز تحقیقات استئوپروز و مرکز تحقیقات غیرواگیر
نوشته های بیشتر از پردیس زارعپور
دیدگاهتان را بنویسید