چند راهکار موثر برای ارتقای سلامت عاطفی از طریق اقدامات سازمانی و فردی

سلامت عاطفی به عنوان یکی از ارکان مهم سلامت کلی انسان، نیازمند توجه ویژهای است. بهبود سلامت عاطفی نه تنها به کیفیت زندگی افراد کمک میکند بلکه در محیطهای کاری نیز میتواند موجب افزایش بهرهوری و رضایت شغلی شود. در این متن، به بررسی چند راهکار موثر برای بهبود سلامت عاطفی از طریق اقدامات فردی و سازمانی خواهیم پرداخت.
راهکارهای فردی بهبود سلامت عاطفی
1. ایجاد انعطاف پذیری:
کارشناسان می گویند افرادی که از نظر عاطفی خوب هستند، احساسات منفی کمتری دارند و می توانند سریعتر از مشکلات نجات پیدا کنند. به این ویژگی تابآوری نیز میگویند. (مبنع).
2. کاهش استرس:
هر کسی هر از گاهی احساس استرس میکند. استرس میتواند در مواقعی انرژی برای انجام کارها به ما بدهد. اما اگر استرس برای مدت طولانی ادامه داشته باشد( وضعیتی که به عنوان استرس مزمن شناخته میشود ) به جای مفید بودن، مضر میشوند. (منبع).
3. خواب با کیفیت:
برای انجام دادن هر کاری که میخواهیم در روز انجام دهیم، اغلب خواب را قربانی میکنیم. اما خواب هم بر سلامت روان و هم بر سلامت جسمی تأثیر میگذارد. وقتی خسته هستید، نمیتوانید بهترین عملکرد را داشته باشید. خواب به شما کمک میکند واضحتر فکر کنید و بهتر تمرکز کنید. (منبع).
4. تقویت روابط اجتماعی:
ارتباطات اجتماعی ممکن است به محافظت از سلامت و افزایش طول عمر کمک کند. دانشمندان دریافتهاند که پیوندهای ما با دیگران میتواند تأثیرات قدرتمندی بر سلامت ما داشته باشد ( هم از نظر احساسی و هم از نظر جسمی) (منبع).
5. کنار آمدن با از دست دادن هر چیزی در زندگی:
وقتی کسی که دوستش دارید میمیرد، دنیای شما تغییر میکند. هیچ راه درست یا غلطی برای عزاداری وجود ندارد. اگرچه مرگ یکی از عزیزان ممکن است طاقتفرسا باشد، اما بیشتر مردم میتوانند با حمایت خانواده و دوستان از روند سوگواری عبور کنند(منبع).
6. هشیار بودن در زندگی:
از آنچه در زمان حال اتفاق میافتد ( از تمام آنچه در درون شما میگذرد و همه چیزهایی که در اطراف شما اتفاق میافتد) آگاهی کامل داشته باشید(منبع).
راهکارهای سازمانی بهبود سلامت عاطفی (منبع):
1. پرداختن به نیازهای سلامت روان در میان کودکان و بزرگسالان جوان
2. کاهش میزان خودکشی و جرمانگاری افراد دارای شرایط روانی
3. گسترش دسترسی به خدمات بهداشت روان در مراقبتهای بهداشتی و محیطهای اجتماعی
در نهایت، توجه به سلامت عاطفی گامی ضروری برای ارتقای کیفیت زندگی و دستیابی به آرامش ذهنی است. هر فرد میتواند با آگاهی و تمرینات روزانه، این جنبه مهم از سلامت خود را تقویت کند. با همراهی گروه آموزشی و پژوهشی بسماوا، بیایید در مسیر بهبود سلامت عاطفی و ایجاد دنیایی آرامتر قدم برداریم.
درباره پردیس زارعپور
دانشجوی کارشناسی ارشد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران/ دستیار پژوهشی مرکز تحقیقات استئوپروز و مرکز تحقیقات غیرواگیر
نوشته های بیشتر از پردیس زارعپور
دیدگاهتان را بنویسید